İzmir Özel Türk Koleji

Türkçe ve Edebiyat Kulüpleri

İzmir Özel Türk Koleji'nde 2016-2017 öğretim yılında çalışmalarına devam edecek olan Türkçe ve Edebiyat Kulüplerimiz; Tiyatro, Kitap Okuma, Kütüphanecilik ve Müzecilik, İTK Basın Kulübü, Münazara, Sinema, Eleştirel Medya Okur Yazarlığı ve Yaratıcı Yazma kulüpleridir.

Tiyatro Kulübü

Birinci ve İkinci Dönem 5, 6, 7 ve 8. sınıf Tiyatro kulübü, gönüllü olarak tiyatroyu seçen öğrencilerden ve danışman öğretmenlerden oluşur. Öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri, sosyalleşmeleri, yeteneklerinin farkına varıp geliştirmeleri birincil amaçtır. Öğrenciler, her hafta düzenli olarak aldıkları eğitimle bedenlerini ve seslerini kullanma becerilerini geliştirirler. Yaratıcılık, doğaçlama, doğru ve etkili bir biçimde konuşmayı da öğrenirler. Planlı çalışma alışkanlığı kazanırken boş zamanlarını yararlı bir şekilde değerlendirirler. İş birliği içinde bir ürün ortaya koymayı hedef edinirler. Kulüp öğrencilerimiz; iletişim becerilerini geliştirme, girişimcilik ve öz disiplin kazanma, uyum içinde çalışabilme gibi özelliklere de çalışma süresince sahip olurlar. Okulumuzun ilk yıllarından bugüne kadar her zaman sanata değer ve önem verilmiştir. Tiyatro kulübü çalışmaları neticesinde çeşitli edebî ürünlerin ortaya konması ve öğrencilerimiz tarafından sahnelenmesi okulumuz tarafından çok önemsenmektedir. İlk kez okulumuzda sahneye çıkıp tiyatroyla tanışan ve günümüzde başarılarıyla ön plana çıkan sanatçılarımız vardır. Haluk Bilginer, kendisinin bugünlere gelmesinde okulumuzun büyük payının olduğunu her fırsatta dile getirir. Tiyatro ile okulumuzda tanıştığını ve bunun kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu ifade etmiştir. Volkan Severcan, Gupse Özay, Meltem Cumbul gibi sanatçılarımız da okulumuz tiyatro kulübünde ilk oyunculuk deneyimlerini kazanan kişilerdir.

İTK Büyük Çiğli Müzikal Kulübü

s

İTK Basın Kulübü

İTK Basın Kulübümüz; öğrencilerimizin katılımı ile kendi okul gazetesini çıkaracaktır. Bu amaç doğrultusunda sadece haber metinleriyle sınırlı kalmayıp gazeteyi öykü, şiir, makale, köşe yazısı, röportaj gibi değişik yazın türleriyle besleyeceklerdir.

İTK’lı olmak Kulübü

s

Kitap Okuma

s

Sinema

s

Yazma Becerileri

s

Münazara

Özgürce oluşturduğumuz düşüncelerimizi argüman oluşturarak, doğru akıl yürüterek ifade etmeyi öğrenelim. Yaratıcı ve eleştirel düşüncenin ışığında ezberleri bozalım münakaşa değil münazara yapalım, düşüncelerimizi serbest bırakalım, birbirimizi saygıyla dinleyebilme alışkanlığını kazanalım. Tüm bunlardan heyecan duyan herkes Münazara kulübümüze katılmaya davetlidir.