İzmir Özel Türk Koleji

İTK Mezunları Derneği

Mezunlarımız

75 yıllık köklü tarihinde İzmir Özel Türk Koleji yaşamda iz bırakmış, alanlarında başarılı, Türkiye'de ve dünyada söz sahibi, fikir önderi olmuş sanatçısından sporcusuna, bilim insanından iş insanına, akademisyenden politikacıya on binlerce mezun yetiştirmiştir.

 

 

 

 

 

Prof. Dr. Atilla Silkü -Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi/ İTK 79 Mezunu

“Rahmetli Bahattin Tatış’ın, gerek Orhan Edgüer’in, gerekse diğer hocalarımızın hepsinin emekleri çok. İzmir Özel Türk Koleji, eğitimi iyi bir yelpazede dengelemiş bir okuldur. Ders saatlerinin yoğunluğu düşünüldüğünde ve diğer okullar ile karşılaştırıldığında yabancı dil eğitimine büyük önem veriyordu. Hepimiz mutlaka Emel Hanımları, Nevzat Beyleri, Serpil Hanımları, Nevin Hanımları hatırlıyoruz. Onların verdikleri temel çok önemliydi ve hepimizin meslek seçimlerinde etkili olmuştur bence. Orhan Bey’in o duruşu hepimizin aklındadır. Aldığımız eğitimin yanı sıra, disiplinli, Atatürkçü, dürüst, çok yönlü ve özgüvenli olmamız yönündeki altyapı, bütün bir hayatımıza damgasını vurdu. Kardeşlerim İTK’lı, eşim, kayınbiraderim, amcamız İTK’lı. Bu açıdan İTK’ya ‘ailemizin eğitim kurumu’ olarak bakmamız mümkün.” Kardelen Dergisi’nin 111. sayısından alıntıdır.

Meltem Cumbul- Oyuncu / İTK 83 Ortaokul Mezunu

Haluk Bilginer- Oyuncu / İTK 71 Mezunu

“Türk Koleji’ne 1965 yılında girdim ve 1971 yılında mezun oldum. Türk Koleji’nin şöyle bir özelliği vardı, sanata çok önem verirdi. Ben tiyatro ile Türk Koleji’nde tanıştım. Orta son sınıftan itibaren Cahit Gürkan Hocamız ile birlikte tiyatro çalışmaları yaptım. Tiyatroyu sevmem, onu bir yaşam biçimi olarak görmem ve meslek olarak edinmem de Türk Koleji’nde geçirdiğim özellikle son 3 yılım çok önemlidir. 1971 yılında Liseler Arası Tiyatro Yarışması’nda okulumuz “En İyi Okul” seçilmişti, ben de “En İyi Oyuncu” seçilmiştim. En İyi Oyuncu seçildikten sonra ben bir şeyin farkına vardım. Ben bunu meslek olarak seçmeliyim. Benim hayatım sürdükçe Bahattin Beyi, Cahit Gürkan Hocamızı hep sevgiyle ve özlemle anacağım. Çünkü benim bugünlere gelmemde, tiyatroyu meslek olarak seçmemde katkıları çok büyük.” Kurucumuz Bahattin Tatış için hazırlanan “Sönmeyecek Meşalen” isimli belgeselden alıntıdır.

Prof. Dr. Alp Timur- 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / İTK 66 Mezunu

"Mezunu olmaktan her zaman gurur duyduğum, bizi Türkiye Cumhuriyeti’ne layık, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olarak yetiştiren, hayatta ilkeli olmayı ve ilkelerinden ne pahasına olursa olsun ödün vermemeyi öğreten kolejime şükran borçluyum." Bahattin Tatış- Yarınlarda Var Olmak isimli otobiyografik eserinden alıntıdır.

H. Ersin Özince- İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı / İTK 70 Mezunu

“Türk Koleji yaşam felsefemi, kişisel alışkanlıklarımı, kısacası tüm hayatımı çok çok etkilemeye devam ediyor. Sayın Tatış’a ve Özel Türk Koleji mensuplarına müteşekkirim.” Bahattin Tatış- Yarınlarda Var Olmak isimli otobiyografik eserinden alıntıdır.

Ender Yorgancılar -İş Adamı/ İTK 74 Mezunu

“Doğma büyüme İzmirliyim, aynı zamanda İzmir Türk Kolejli'yim. İTK’da çok fazla anım vardır. Yavuz Koçer, Kubilay Hoca unutamadığım hocalarımdandır. Müdürümüz de Orhan Edgüer idi. 1974’ye mezun oldum. Öğretmenlerimiz bugünlere gelmemizde çok etkili oldu, hepsini saygıyla anıyorum. Evimiz okula bir durak mesafedeydi ama ben yatılı olarak okudum. Yatılı hayatın bana verdiği çok fazla kazanım vardır. Örneğin üç günde bir uçakla seyahat etmek durumundayım ve bavulum her zaman hazırdır. Düzenli ve pratik olmayı yatılı hayatta öğrendim.” İzmirli Olmak Etkinlikleri öğrenci röportajlarından alıntıdır.

Göker Göktepe -Yapımcı- Yönetmen / İTK 91 Mezunu

“İzmir Özel Türk Koleji mezunu olmak benim yaşamamı etkiledi. Birincisi Anadolu Lisesi’nde aldığım eğitim oldukça iyi derece bir yabancı dil bilgisine sahip olmamı sağladı. İkincisi ise İTK’dan mezun olmak benim biraz kaderimi çizdi diyebiliriz. Okulumuzun sanat alanında aktif çalışmalar yapıyor olması, üniversiteye giden yolda tiyatro ile uğraşarak sanata yatkınlığımı arttırdı. Bir başka deyişle yolumu çizdi.” Kardelen Dergisi’nin 119. sayısından alıntıdır.