7. Fen Bilimleri Öğretmenleri Paylaşım Zirvesi, İzmir Özel Türk Koleji’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen Fen Bilimleri öğretmenleri, öğretmen adayları ve emekli öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşti. Bilim dolu bir gün geçirmek isteyen öğretmenlerin ilgisinin yoğun olduğu zirve kayıt ve tanışmanın ardından Cahit Gürkan Salonu’nda birbirinden önemli konuşmacıların katıldığı panellerle başlayıp workshoplar ile devam etti.
"Sende Farkını Paylaş" sloganı ile gerçekleşen zirvede FENÖDER adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Funda Tunaboylu; kendini geliştirmek, yeni deneyimler kazanmak için zirveye katılan öğretmenlere ve İzmir Özel Türk Koleji ailesine katkılarından dolayı teşekkür etti. Ev sahibi İzmir Özel Türk Koleji adına konuşan İTK Akademik Koordinatörü Bahar Ergin Faat ise, İzmir Özel Türk Koleji adına böyle önemli bir zirveye ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu ve heyecanı dile getirdi.
Zirvenin ilk paneli “Üstün Yetenekli Bireylerde Bilim, Matematik, Teknoloji Öğretiminin Önemi ve Etkinlik Örnekleri, Türkiye’de Fen Bilimleri Eğitimi” ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal Yürümezoğlu ve Doç. Dr. Burak Karabey’in konuşmacı olarak katıldığı moderatörlüğünü İTK Akademik Koordinatörü Bahar Ergin Faat’ın yaptığı sunum ile başladı.
Sunumun ardından TÜBİTAK Bilim Toplum Programları hakkında TÜBİTAK Bilim Toplum Program Müdürü, Alternatif Enerji Araçları Yarışması Koordinatörü Mustafa ORHAN tarafından TÜBİTAK projeleri, içerikleri, hedefler ve gerçekleştirilenler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Prof. Dr. Ethem Derman’ın “Astrogeyik” sunumu ile devam eden panelde dinleyecilere astrolojinin geçmişten günümüze insan hayatındaki yeri ve aldatmacaları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.
FENÖDER Paylaşım zirvesinin son panelinde ise önemli katılımcıların yer aldığı “Eğitimde Sosyal Sorunlar, Sorular, Alternatif Çözümler” konuları üzerine bilgi paylaşımı yapıldı. FENÖDER’den Erdoğan Demirci ve Burcu Kılıç, Başka bir Okul Mümkün Derneği’nden Levent KAHRAMAN , İhtiyaç Haritasından Duygu hanım , Odarum Öğrenme Araştırma’dan Prof. Dr. Ahmet İlhan ŞEN, Paylaşım Zirveleri Koordinatörü Burcu YENİCELİ ve Fark Yaratan Öğretmen Mahmut ÇAKIR’ın katıldığı panelin moderatörlüğünü Fatih Akyüz yaptı.
Önemli konuların ele alındağı ve farkındalık yaratan panelin ardından katkılarından dolayı tüm katılımcılara plaket takdimi gerçekleştirildi.
Fen öğretmenleri panellerin ardından gerçekleşen paylaşım atölyeleri ile farklı bilgiler, deneyimler kazanarak bilgi birikimlerini arttırma şansı yakaladılar. Daha kolay öğrenme ve öğretme yöntemlerinin, öğrencilerin ufkunu açabilecek deney ve tasarımların yer aldığı çalışmalarda farklı alanlarda 20 atölye çalışması gerçekleştirildi. Çer-çöp ile Bilim, Fende Eğlenceli Teknolojiler, Neşeli Bilim, Teknoloji ile Fen Bilimleri Derslerinin Sınırlarını Aşmak, Bilim Gurmesi, Sudino, İskeletin Sitemi, Mayoz –Mitoz evreleri gibi birbirinden keyifli başlıklar altında gerçekleştirilen paylaşım atölyeleri öğretmenler tarafından büyük beğeni topladı.
Fen Bilimleri alanındaki yenilikleri öğrenmek ve alternatif yöntemleri keşfetmek amacı ile yola çıkan, tüm katılımcılar için son derece verimli ve keyifli geçen FENÖDER zirvesi katılımcılara katılım belgelerinin dağıtımı ardından İTK Uşakizade Köşkü önünde gerçekleştirilen hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.