İTK Büyükçiğli Kampüsü öğretmen ve öğrencilerinin birlikte projelendirdikleri, amacı Türk kültürüne ait tüm öğeleri yöre yöre tanıtmak ve bu yolla gelecek nesillerin Türk kültürünü tanımasını sağlamak olan “Geleneksel Türk Günü Etkinlikleri”nin beşincisi her kademedeki öğrencinin katılımı ve tüm gün süren etkinlikler ile gerçekleştirildi.
“Anadolu’nun binlerce yılda ilmek ilmek oluşmuş zengin kültür dünyasına harika bir yolculuk” mottosu ile yola çıkan daha önceki yıllarda Ege, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu yörelerinin ele alındığı Türk Günü Etkinlikleri’nde bu yıl misafirler geleneksel kına törenleri ve Türk sahne sanatları ile Anadolu’yu tanıdılar.
Konferans salonundan spor salonuna, kampüs bahçesinden okul koridorlarına tüm kampüs alanlarının kullanıldığı ve her bölümde gelen konukların Anadolu kültürünün bir başka enstantanesi ile karşılandığı İTK 5. Geleneksel Türk Günü Etkinlikleri’ne İTK’lı yöneticiler, İTK’lı veliler, mezunlar da katılım gösterdi.
Etkinlikler sabah İTK Büyükçiğli Spor Salonu’nda Çeşme Başı, Kız Kınası, Erkek Kınası törenleri olan Geleneksel Kına Törenleri ile başladı. Kına törenlerinin sonrasında öğle yemeği için bahçede hazırlanan alana geçen misafirler, geleneksel Türk mutfağına özgü lezzetleri tattılar. Öğleden sonra Büyükçiğli Konferans Salonu’nda Türk sahne sanatlarından Karagöz- Hacivat, Aşuk ile Maşuk, Aşık Atışması, Meddah Gösterisi ve Kanto Gösterisi gerçekleştirildi.
Genç kuşakların Türk örf, adet ve geleneklerini öğrenmeleri açısından büyük önem taşıdığını ve gelecek kuşaklara bu geleneklerin aktarılmasının da eğitimcilerin büyük bir görevi olduğunu belirten İTK Büyükçiğli Kampüs Müdürü ve Büyükçiğli Özel Türk Koleji Anadolu Lisesi Müdürü İpek Deniz; “Bizim amacımız Anadolu ve kültürünü tanıtırken, Anadolu’nun bu manevi değerlerini öğrencilerimiz ile paylaşmak. Gençlerle bu paylaşımlarımı yapabilmemiz için bize destek veren herkese teşekkür ederiz.” dedi.