İzmir Özel Türk Koleji, Türkiye’nin önde gelen isimleri ile İTK’lı öğrencileri buluşturmaya devam ediyor. CNN Türk’ün kuruluşunda da yer alan başarılı TV Programı Yapımcısı ve Yönetmen Güven İslamoğlu, İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri ile bir araya geldi.
Hazırlayıp sunduğu TV programlarıyla dünyanın ve Türkiye'nin çevre gündemini izleyici ile buluşturan, Türkiye’yi gezerek kitleleri doğa ile barışık yaşamaya teşvik etmeyi amaçlayan Güven İslamoğlu, bilgi ve deneyimlerini İTK’lı öğrenciler ile keyifli bir söyleşide paylaştı. Söyleşi öncesinde İTK Çevre Kulübü öğrencileri ile İTK Uşakizade Köşkünde bir araya gelen İslamoğlu, İTK’lı öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Yapmış olduğu program ve belgeseller, aldığı uluslararası ödüller, sporcu ve çevreci çok yönlü kişiliği ile tanınan Güven İslamoğlu, İTK’lı öğrenciler ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. İslamoğlu konuşmasında; “Savaşları durdurmanın tek yolu doğadan geçiyor. Doğayı yok etmek geleceği yok etmektir. Savaşın olduğu coğrafyaların en önemli ortak özelliklerinden biri de çevre sorunlarının olmasıdır.” diyerek doğanın önemine vurgu yaptı.
İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri ile Bornova Kampüsü Ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide İslamoğlu; doğa, doğal denge, besin zincirinde yaşanan sorunlar, biyolojik çeşitliliğin tehlike altında olması, enerji ve besin giriş çıkışındaki sıkıntılar hakkında bilgi verdi.
İzmir Özel Türk Koleji adına İTK Eğitim Direktörü Sündüs Cebecioğlu; İTK’nın doğanın korunmasına gösterdiği hassasiyeti dile getirerek Güven İslamoğlu adına yapılan fidan bağış sertifikasını takdim etti.