İzmir Özel Türk Koleji

İTK Zirvesi: Yıldızlar ve Gezegenler

13.12.2017 00:00:00

 

İTK Fen Bilimleri Bölümünün koordinatörlüğünde İTK Konak Bahattin Tatış, Büyükçiğli, Bornova, Marmaris ve Manisa Kampüslerindeki ortaokul öğrencilerinin katılımıyla Uzay Kampı Türkiye’de bu yıl 7.si düzenlenen İTK Zirvesi yine dopdoluydu.  127 öğrenci ve 18 fen bilimleri öğretmeninin katılımıyla gerçekleşen ve amacı, İTK’nın tüm kampüslerindeki öğrencilerin ve fen bilimleri öğretmenlerinin  bir araya gelerek ortak bir paydada buluşmaları, yapılan zümre çalışmaları ile proje planlarının oluşturulması ve öğretici ve eğitici etkinliklerin temellendirmesi olan İTK Zirvesi’nde; hem öğrenciler hem de öğretmenler bilim ile dolu iki gün geçirdiler.

 

İTK Zirvesi’nde ''Yıldızlar ve Gezegenler'' programına katılan öğrenciler, eğitim merkezinde bulunan astronot simülatörlerinin çalışma prensipleri ve kullanım amaçları hakkında teorik bilgi alırlarken, simülatörlerin nasıl çalıştıklarını gözlemledile, deneyimlediler. “Newton’un Üçüncü Hareket Yasası”, “Ay’daki Yerçekimi Kuvveti”,  “Astronotlar Uzayda Neden Spor Yapar?”, “Astronotların Neden Uzay Kıyafeti Giyer?”,  “Uzayda Nasıl Bitki Yetiştirilir?”, “Uzay Mekiğinin Isı Koruma Sistemleri Nelerdir? ”gibi bir çok etkinliği ve kendileri için hazırlanan yoğun ve eğlenceli eğitim programlarını tamamlayıp, mezuniyet belgelerini aldılar.

 

Zirveye katılan İTK’lı öğretmenler ise  eğitim öğretim yılı süresince kampüslerde yapılması planlanan çalışmalar, sınavlar, ara sınavlar, Bilim Haftası ve Bilim Fuarı konularında çalışmalar yaptılar, aldıkları eğitimleri birbirleri ile paylaştılar.