İzmir Özel Türk Koleji PDR Birimi tarafından Bahattin Tatış Kampüsü Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine “Küreselleşen Dünyada Liderlik” sunumu gerçekleştirildi. Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Burak Küntay tarafından gerçekleştirilen sunumda liderlerin, küresel çapta yaşadığı zorluklar ve çözüm yolları ele alındı.
İTK’lı öğrencilerin büyük bir ilgi ile takip ettikleri konferansta gelecekte şirketlerin ne tür liderlik sıkıntılarıyla karşı karşıya kalacağı sorgulandı. Küresel ekonomide büyüme ve ekonomik gücün yeni alanları hakkında değerli bilgilerin paylaşıldığı konferansta İTK’lı öğrenciler farklılaşan liderlik kavramını sorguladı.
Ufukta ekonomik güç ve büyümenin hangi alanları görünüyor, düzleşen küresel ekonominin geniş ufuklarından en yeteneklilere nasıl ulaşılabilecek, bu yetenekler nasıl geliştirilip birbirine bağlanabilecek, liderlik sorunlarını ele almak ve dünya çapında liderlik gelişimini arttırmak gibi sorularla ilgili küresel çapta atılan adımlar ve somut veriler İTK’lı öğrenciler ile paylaşıldı.